Овој моќен корен од Индија го регулира дијабетесот!

Повеќе од 400 милиони лица ширум светот страдаат од дијабетес, додека над 1 милион секоја година умираат од компликациите на оваа болест! Покачените, неконтролирани нивоа на шеќер во крвта на…

Повеќе од 400 милиони лица ширум светот страдаат од дијабетес, додека над 1 милион секоја година умираат од компликациите на оваа болест!

Покачените, неконтролирани нивоа на шеќер во крвта на подолг рок директно ги оштетуваат крвните садови и предизвикуваат уништување на самите органи (загуба на видот, деменција, трајно оштетување на бубрезите или на крвните садови и периферните нерви во нозете што може да доведе и до многу посериозни проблеми, а во некои случаеви и до ампутација на долните екстремитети).

Новите научни истражувања откриваат дека земањето на куркумин – екстракт од куркума како додаток на исхраната, може да помогне многу успешно во контролата на дијабетесот и здравјето на организмот на повеќе начини:

  • помага во нормализирање на нивоата на шеќер – гликоза во крвта;
  • му помага на панкреасот да создава повеќе инсулин, неопходен за дистрибуција на шеќерот;
  • го подобрува дејството на инсулинот и искористувањето на шеќерот (гликозата) во мускулите;
  • ги штити крвните садови од оштетување;
  • помага во регулирање на гладта и дебелината.

Студиите спроведени врз лица со Дијабетес тип 2 откриваат дека суплементацијата со куркумин активира повеќе од 5 различни механизми за контрола на шеќерот! Анализите потврдиле дека куркуминот довел до зголемена продукција на бета клетки кои го создаваат инсулинот во панкреасот и ја подобрил неговата ефикасност, односно доведува до навремено искористување на гликозата за потребите на организмот. Со тоа куркуминот помогнал да се намали оштетувањето на крвните садови одржувајки ги здрави очите, бубрезите, мозокот и другите органи кај дијабетичарите.

Затоа, тука е TURMERIC (Curcumin) од San Sebastian со 95% чисти куркуминоиди во својот состав и единствениот екстрактот од црн бибер (биоперин) неопходен за негова добра апсорпција е вистинскиот избор за секој диајбетичар! Секојдневниот внес на само 1 капсулa на куркуминот од San Sebastian ќе ти помогне лесно и ефикасно да ја подобриш регулацијата на шеќерот во крвта и да ги спречиш несаканите последици на дијабетесот!

San Sebastian Turmeric – Curcumin можете да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.


Related Articles