По повод 5-ти декември црвениот крст ќе додели волонтерски награди за посебни достигнувања

По повод 5 Декември – Светскиот ден на волонтерството, Црвениот крст на Република Македонија денеска ќе додели волонтерски награди за посебни достигнувања. -Волонтерите и волонтерството во секоја држава претставуваат огромен…

По повод 5 Декември – Светскиот ден на волонтерството, Црвениот крст на Република Македонија денеска ќе додели волонтерски награди за посебни достигнувања.

-Волонтерите и волонтерството во секоја држава претставуваат огромен човечки потенцијал кој континуирано се мобилизира согласно потребите на заедницата. Вредноста која волонтерите ја создаваат и вградуваат во своите активности е „бесценета“, бидејќи поседува особен квалитет кој е збогатен со хуманата димензија на добрата волја, посочуваат од Црвен крст за настанот што ќе се одржи напладне во просториите на Млади Хаб.

Црвениот крст на Република Македонија, традиционално, по повод Светскиот ден на волонтерството организира настан со цел да го истакне значењето на волонтерската активност и дејствувањето во хуманитарни активности.


Related Articles