Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 14 330, бројката на оздравени пациенти е 11 062, а на починати е 600 лица. Во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 2668. Најмногу активни случаи има во Скопје-854, Куманово-378, Гостивар-237, Тетово-163, Штип-148 и Прилеп-115.

Во Скопје овие три општини се уште имаат по троцифрен број на заболени со Ковид-19. Погледнете ја денешната прераспределба по општини:

• Чаир – 108
• Гази Баба – 102
• Аеродром – 107
• Карпош – 88
• Центар – 81
• Кисела Вода – 100
• Ѓорче Петров – 55
• Бутел – 66
• Шуто Оризари – 32
• Студеничани – 25
• Сарај – 25
• Арачиново – 15
• Илинден – 14
• Сопиште – 6
• Чучер Сандево – 4
• Петровец – 10
• Зелениково – 3
• Странец – 9

• Нераспределен – 1