Од почетокот на пандемијата со Ковид-19 па се до денеска вкупно 153 137 лица се дијагностицирани како позитивни на вирусот. Бројот на починати изнесува 5016 лица, а бројот на активни случаи во последниве 24 часа изнесува 12 754 лица. Министерството за здравство информираше дека се регистрирани 323 новозаболени и 24 починати.

Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно) Активни случаи (вкупно)

Скопје 67612, активни 5916

Куманово 8607, активни 969

Прилеп 8210, активни 530

Тетово 7136, активни 507

Битола 6186, активни 792

Велес 5423, активни 447

Гостивар 5135, активни 330

Кавадарци 5129, активни 313

Охрид 4932, активни 449

Штип 4910, активни 288

Струмица 4038, активни 243

Струга 2949, активни 153

Кочани 2741, активни 176

Кичево 2488, активни 256

Гевгелија 2179, активни 196

Неготино 2167, активни 174

Свети Николе 1499, активни 103

Ресен 1216, активни 193

Крива Паланка 1210, активни 48

Радовиш 1098, активни 85

Берово 1018, активни 30

Делчево 956, активни 78

Дебар 931, активни 25

Виница 830, активни 115

Пробиштип 775, активни 21

Валандово 661, активни 20

Богданци 492, активни 52

Крушево 484, активни 98

Демир Капија 394, активни 19

Демир Хисар 390, активни 68

Македонски Брод 355, активни 17

Кратово 356, активни 7

Пехчево 264, активни 17

Македонска Каменица 234, активни 14

Дојран 132, активни 5