Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 306.474, бројот на оздравени пациенти е 295.434, на починати е 9.227, а бројот на активни случаи изнесува 1.813

Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)

Скопје 143791, Активни 964
Куманово 16563, Активни 38
Битола 14845, Активни 180
Прилеп 14012, Активни 102
Тетово 13422, Активни 36
Кавадарци 10521, Активни 90
Велес 9688, Активни 35
Гостивар 9538, Активни 16
Охрид 8751, Активни 85
Струмица 8007, Активни 24
Штип 7974, Активни 15
Кичево 5570, Активни 45
Кочани 5056, Активни 20
Струга 4698, Активни 17
Гевгелија 4373, Активни 17
Неготино 3659, Активни 10
Ресен 2683, Активни 17
Свети Николе 2616, Активни 3
Радовиш 2516, Активни 12
Крива Паланка 2407, Активни 4
Делчево 1953, Активни 35
Дебар 1671, Активни 10
Берово 1638, Активни 2
Валандово 1477, Активни 4
Виница 1379, Активни 6
Пробиштип 1263, Активни 3
Богданци 1019, Активни 4
Кратово 962, Активни 4
Крушево 923, Активни 10
Демир Хисар 826, Активни 1
Македонски Брод 736, Активни 1
Демир Капија 586, Активни 1
Македонска Каменица 523, Активни 1
Пехчево 485, Активни 0
Дојран 343, Активни 1