Претставката поднесена против задолжителна вакцинација денеска е отфрлена од највисокиот германски суд

Највисокиот германски суд денеска соопшти дека ја отфрлил претставката поднесена против задолжителната вакцинација, со која болничкиот персонал се обврзува да се вакцинира против Ковид-19. Задолжителната вакцинација за персоналот во болниците…

Највисокиот германски суд денеска соопшти дека ја отфрлил претставката поднесена против задолжителната вакцинација, со која болничкиот персонал се обврзува да се вакцинира против Ковид-19.

Задолжителната вакцинација за персоналот во болниците и здравствените установи треба да стапи на сила во Германија на 15 март, но многу луѓе кои ќе бидат погодени од мерката поднеле итни претставки до Уставниот суд во Карлсруе, пренесуваат светските медиуми.

Германскиот министер за здравство изјави дека сегашниот бран на коронавирус во Германија најверојатно ќе го достигне својот врв кон средината на месецот.


Related Articles