Ако мислевте дека една ракија или пиво го намалува стресот, сте се измамиле.

Чаша млеко е одличен лек против стрес и го смирува нервниот систем, тврдат научници.

Истражувачи од Универзитетот во Трир барајќи го идеалниот начин за намалување на стресот и неговите штетни ефекти врз организмот, дошле до заклучок дека млекото најдобро делува на мозокот.

Чаша топло млеко пред спиење

Тајната е во фосфолипидите кои се кријат во млекото, а тие се вистински лек против нервоза.

Иако некои веруваат дека треба да се избегнува млеко, научниците всушност го препорачуваат. Тие велат дека конзумирањето млеко ја носи неопходната рамнотежа на организмот, го олеснува сонот и го намалува стресот.