Соработничка на постојаната мисија на Филипини во ОН се заразила со новиот коронавирус и дипломатската мисија е затворена. Сите вработени се во домашен карантин, соопштија од Светската органзиација.

Тоа е прв регистриран случај на зарзен со Ковид-19 во централата на ОН во Њујорк.

За последен пат таа била во централата на ОН на 9 март и немала симптоми на болеста, се прецизира во соопштението.