Ова се само неколку од работите кои можат да ги наведат како штетни за забите и општо за здравјето:

– Отворање на метални капачиња со заби.

– Или отворање на пластични капачиња на шишиња.

– Користење на туѓи четки за заби.

– Грицкање на нокти – сериозно може да ви наштети на предните заби.

– Придржување на клучевите со заби, кога немате слободна рака.

– Било какво грицкање на канцелариски материјал кога сте под стрес – молив, пенкало, спојувалки, гуми…

– Пирсеви на јазикот или накит на било кој дел од устата.

– И последно и не најмалку важно – цигари.