Секоја петта инфекција во Австрија била предизвикана од подваријанатата на сојот омикрон

Подваријантата на омикрон „БА.2“, која е позаразна, се повеќе се шири во Австрија. Тоа го покажуваат и податоците од провинцијата Долна Австрија, каде секоја петта инфекција била предизвикана од „БА.2“….

Подваријантата на омикрон „БА.2“, која е позаразна, се повеќе се шири во Австрија. Тоа го покажуваат и податоците од провинцијата Долна Австрија, каде секоја петта инфекција била предизвикана од „БА.2“.

Подваријантата „БА.2“ се шири побрзо отколку што очекуваа австриските власти.

– Во изминатите две недели уделот на новата варијанта се зголеми на 20% – објасни покраинскиот секретар за здравство, Улрике Коенигсбергер-Лудвиг.

Во Долна Австрија, според податоците, експертите предупредуваат на „бран во бран“.


Related Articles