Неофицијлано од македонските портали дознаваме дека 33 годишна пациентка родилка, починала по неколку извршени оперативни зафати, првично била примена на ГАК во Скопје. Откако се случил немилиот настан, нејзината сестра изразила желба да ги објави последните пораки кои си ги размениле по телефон. Таа информација вечерва ги поплави интернет медиумите и социјалните мрежи. Во пораките можеше јасно да се прочита со што се соочила родилката, а потоа следеше и изјавата на сестрата на починатата која според неа ги посочува вистините за фаталните грешки и што е тоа што довело да таа ја изгуби својата сестра. Според изјавите и посочените пораки како виновни ги наоѓаат лекарите за изгубениот живот на родилката.

Во продолжение ви пренесуваме неколку пораки во кои 33 годишната родилка ја опишува нејзината здравствена состојба и непријатностите кои ги доживеала во комуникација со нејзината сестра.

 

Билјана сестрата на починатата родилка јавно го објави и отпусното писмо од Клиниката за дигестивна хирургија на нејзиниот ФБ профил.