Постои ризик од развој на кардиоваскуларни заболувања, велат експертите.

Лекарите се вознемирени за опасноста од јадење во доцните часови од денот.

На сите им е јасно дека овие видови на оброци доведуваат до здебелување. Сепак, тие можат да доведат до далеку посериозни главоболки за некоја личност.

Научниците откриле дека јадењето ноќе предизвикува болести на усната шуплина и предвремено стареење.

За време на спиењето, клетките се регенерираат и се обновуваат природно. Ако телото ги потроши сите свои напори да ја апсорбира обилната вечера, нема да останат ресурси за да се врати енергијата и да се подмлади.

“Постои ризик од кардиоваскуларни заболувања. Поради вишокот на гликоза, ѕидовите на крвните садови стануваат потенки. Покрај тоа, ноќното јадење може да доведе до формирање на атеросклеротични плаки и згрутчување на крвта “, се вели во стручниот извештај.

Ако се има обилна вечера, исто така, влијае на квалитетот на спиењето. Не е тајна дека после тешкиот оброк, потешко ќе заспиете. И самиот сон е претежно немирен, што дефинитивно влијае на расположението за следниот ден.