Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 309.925, бројот на оздравени пациенти е 300.021, на починати е 9.283, а бројот на активни случаи изнесува 621.

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)

Скопје 145691, Активни 302
Куманово 16634, Активни 6
Битола 15391, Активни 130
Прилеп 14150, Активни 20
Тетово 13455, Активни 11
Кавадарци 10644, Активни 17
Велес 9762, Активни 6
Гостивар 9583, Активни 9
Охрид 8849, Активни 19
Струмица 8060, Активни 12
Штип 8029, Активни 17
Кичево 5623, Активни 10
Кочани 5075, Активни 2
Струга 4718, Активни 4
Гевгелија 4404, Активни 5
Неготино 3679, Активни 2
Ресен 2726, Активни 13
Свети Николе 2626, Активни 2
Радовиш 2528, Активни 0
Крива Паланка 2413, Активни 0
Делчево 1979, Активни 9
Дебар 1673, Активни 0
Берово 1662, Активни 13
Валандово 1488, Активни 3
Виница 1392, Активни 4
Пробиштип 1266, Активни 1
Богданци 1019, Активни 0
Кратово 966, Активни 2
Крушево 926, Активни 0
Демир Хисар 830, Активни 2
Македонски Брод 736, Активни 0
Демир Капија 593, Активни 0
Македонска Каменица 523, Активни 0
Пехчево 486, Активни 0
Дојран 346, Активни 0