СКОПЈЕ СЕ ГУШИ: Мерните станици кај Ректоратот вечерва измерија загадување дури 16 пати над дозволеното (ФОТО)

Скопје и вечерва се гуши во загаден воздух, мерните станици измериле дури 801 ПМ 10 честички кај Ректорат. Па така според мерните станици вечерва најзагадено е во Ректоратот на УКИМ….

Скопје и вечерва се гуши во загаден воздух, мерните станици измериле дури 801 ПМ 10 честички кај Ректорат.

Па така според мерните станици вечерва најзагадено е во Ректоратот на УКИМ.

Мерните станици за мерење на квалитетот на воздухот измериле дури 801 ПМ 10 канцерогени честички или 16 пати повеќе од дозволеното ниво.

Но и покрај најавените мерки за намалување на загаденоста на воздухот ветени од страна на локалните и централните власти се уште нема реализација на истите.


Related Articles