Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 328.180, бројот на оздравени пациенти е 313.833, на починати е 9.373, а бројот на активни случаи изнесува 4.974.

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)

Скопје 154996, Активни 1948
Куманово 17490, Активни 270
Битола 16866, Активни 418
Прилеп 14862, Активни 258
Тетово 14008, Активни 192
Кавадарци 11406, Активни 215
Велес 10350, Активни 163
Гостивар 9913, Активни 127
Охрид 9596, Активни 308
Струмица 8451, Активни 132
Штип 8415, Активни 120
Кичево 5878, Активни 92
Кочани 5275, Активни 49
Струга 4953, Активни 138
Гевгелија 4584, Активни 52
Неготино 3900, Активни 66
Ресен 2898, Активни 68
Свети Николе 2714, Активни 25
Радовиш 2648, Активни 59
Крива Паланка 2528, Активни 41
Делчево 2014, Активни 1
Дебар 1743, Активни 50
Берово 1737, Активни 24
Валандово 1549, Активни 23
Виница 1416, Активни 13
Пробиштип 1292, Активни 4
Богданци 1048, Активни 9
Кратово 1033, Активни 28
Крушево 971, Активни 26
Демир Хисар 890, Активни 32
Македонски Брод 768, Активни 11
Демир Капија 606, Активни 2
Македонска Каменица 529, Активни 3
Пехчево 491, Активни 3
Дојран 362, Активни 4