Апликацијата ,,Мој воздух“, на која се повикуваат многу извештаи за загаденост на воздухот, утрината во 9 часот покажа најмногу ПМ честички во воздухот во Охрид.

На мерната станица ,,Марко Цепенков“ се измерени фантастични 382 мг на метар кубен Пм честички.

На мерната станица Кеј Македонија пак 128 МГ/М3 ПМ честички.