Оваа зима постојано сме информирани за бројни вируси, бактерии и настинки кои ги полнат болниците и здравствените центри. Но, сепак постои решение за справување со сите овие проблеми во текот на зимата. Ozone Gold формулираше капсули со озонирано маслиново масло (Ozone Gold Factor) кои го олеснуваат внесувањето на озон во организмот, без потреба да излегувате од сопствениот дом.

Познато е дека маслиновото масло овозможува бројни придобивки за здравјето на целокупниот организам. Тоа го стабилизира крвниот притисок, ги штити ЛДЛ честичките од оксидација и има корисни ефекти врз многу други ризик фактори. Од друга страна, бројни научници веруваат дека озонот има терапевтски ефекти, а нивните верувања се потврдуваат со фактот дека терапијата се изучува и се користи повеќе од 150 години и истата речиси редовно дава позитивни резултати. Затоа комбинацијата од маслиново масло и озон е погодно особено за одбрана на организмот од штетните ефекти на средината.

Познато е дека озонската терапија ги уништува бактериите, габите и вирусите во телото, но и ги активира и балансира системите за закрепнување (вклучувајќи ги и садовите) во телото. Значајно е дека озонската терапија го зајакнува и регулира имунолошкиот систем и ги активира антиоксидантните системи во телото и го редуцира интензитетот на липидната пероксидација.

Озонот има аналгетско дејство, и ја ублажува болката во телото (дури и хроничните болки). Со зголемувањето на количеството на кислород што се секретира од мозочните клетки, невроните почнуваат да создаваат изобилна енергија, метаболизмот се зголемува и комуникацијата меѓу нив станува поинтензивна. Оваа зима, пристапете поинаку на настинките и болката, користејќи производи кои превентивно делуваат носејќи здравје, но и како алатка кога телото се бори со вирусите и настинките. Земете една капсула дневно на празен стомак наутро или пред спиење.