Празникот Успение на Пресвета Богородица (Голема Бонерагородица) кој е во среда на 28 август ќе биде неработен ден за граѓаните од православна верисповед во Македонија.

По овој празник следи 8 септември кој се паѓа во недела, па поради тоа се преместува за понеделник 9. септември кој е неработен ден.