Покрај разните разладувачки уреди постојат места на нашето тело кои можат да послужат за разладување.

Местата за разладување се тесно поврзани со импулсните точки на вашето тело. Порати тоа е и најефикасно да ја разладите крвта и телесната температура со ладна вода во тоа подрачје.

Клучни пулсни точки на телото се:

  • зглобови (дланки и стопала)
  • колена (внатрешната страна)
  • бутови (внатрешна страна)
  • препони
  • подлактица
  • врат
  • слепоочница

Овие места се најприкладни за разладување, меѓутоа, тие места не е добро постојано да се ладат. Во зависност од активноста со која се бавите, местата се различни.

Ако вежбате на топло, разладувајте ги подрачјата околу лактовите и вратот. Но, ако сте во стан во кој е топло, тогаш би требало да ги разладувате стопалата, зглобовите, колената и бутвите.