СЗO соопшти дека бројот на смртни случаи од Ковид-19 продолжува да опаѓа

Бројот на нови случаи на коронавирус и на смртни случаи ширум светот продолжи да опаѓа минатата недела, соопшти Светската здравствена организација. Според податоците од СЗО, само западниот Пацифик пријавил раст…

Бројот на нови случаи на коронавирус и на смртни случаи ширум светот продолжи да опаѓа минатата недела, соопшти Светската здравствена организација. Според податоците од СЗО, само западниот Пацифик пријавил раст на бројот на новозаболени.

Во најновиот извештај за пандемијата, здравствената агенција на САД наведува дека бројот на новозаболени ширум светот опаднал за пет проценти минатата недела, со што продолжува трендот на опаѓање кој започна по повеќе од еден месеци.

Бројот на смртни случаи е намален за осум проценти. Само во западен Пацифик е забележан пораст на случаите на коронавирус за 46 проценти.


Related Articles