Ознака: албанија

Поради зголемен број на нови заразени и Албанија започнува со вакцинација со четврта доза вакцина против Ковид-19

Ковид мерките се укинуваат и во неколку земји од регионот

Здравство 5 месеци ago

Од 1 мај во Албанија се укинува обврската за поседување сертификат и негативен ПЦР тест

Здравство 6 месеци ago

Во Албанија потврдено е дека циркулираат соевите омикрон БА1, БА2 и делта сојот

Здравство 6 месеци ago

Во Албанија и официјално е потврдено присуство на подваријантата на Омикрон БА2

Здравство 11 месеци ago

Во Албанија полицискиот час продолжува, а препораката за трета доза е одобрена

Здравство 1 година ago

Во Албанија се вакцинирани 53 проценти од вкупното население

Здравство 1 година ago

Албанија веќе пет дена нема жртви од Ковид-19, а денеска се заболени само два нови случаи

Здравство 1 година ago

Повеќе од 200 илјади граѓани во Албанија примиле втора доза на вакцина против Ковид-19

Здравство 1 година ago

За прв пат по 14 месеци, во Албанија не е хоспитализиран нов случај на заболен од Ковид-19