Ознака: алцхајмерова болест

Меѓуопштинскиот центар за социјални работи Скопје-Карпош на 82 годишник со Алцхајмер му ја укинала помошта од 4711 денари

Се најавува нова ера во лекувањето на Алцхајмеровата болест

Животен стил 6 месеци ago

Во првите три месеци по дијагностицирање на деменција, ризикот од самоубиство е најголем

Здравство 7 месеци ago

Истражување: Губењето на сетилото за мирис е поврзано со когнитивни нарушувања