Ознака: дијабет

Склоноста кон одредени болести зависи од крвната група

Вкупниот број на пациенти во земјава кои имаат потреба од хроничен хемодијализен третман се движи од 1300 до 1600

Мое здравје 1 година ago

Намалете го нивото на шеќерот во крвта на природен начин без лекови

Мое здравје 3 години ago

Овие пет групи на пациенти имаат помали шанси да се излечат од Ковид-19

Здравство 4 години ago

ФДА: Дали лекот Метформин содржи супстанца што предизвикува рак?

Здравство 5 години ago

Во Велес зголемен бројот на лица со дијабет – 23 деца се на инсулинска терапија!

Здравство 5 години ago

За девојчето од Охрид кое заврши на КАРИЛ и трите други деца со дијабет, немало лекарски пропуст – Тоа го утврдиле од ДСЗИ

Здравство 5 години ago

Зошто за пет дена 4 деца со дијабет и во тешка состојба завршија на скопските клиники? – Немањето на педијатри или начинот на живот?

Здравство 5 години ago

Уште едно дете од Охрид со дијабет заврши на Детска клиника – Има ли пропусти во дијагностиката кај лекарите во внатрешноста!?

Здравство 5 години ago

Подобрена здравствената состојба на 14 годишното девојче од Охрид, заменик министерот се правда дека не било лекарска, туку родителска гршка