Ознака: Ема

Европската комисија ја одобри седмата вакцина како бустер доза против Ковид-19

Европската агенција за лекови ја препорача бустер дозата против омикрон сојот БА.4/5

Здравство 3 месеци ago

ЕМА: Важно е луѓето да продолжат да се вакцинираат против Ковид-19 и во пресрет на зимата

Здравство 10 месеци ago

Лекот против ковид-19 на Фајзер за лекување возрасни лица денеска е одобрен од ЕМА

Здравство 11 месеци ago

ЕМА објави нови ретки несакани ефекти од вакцините „Астра Зенека“ и „Џонсон и Џонсон“

Здравство 11 месеци ago

ЕМА предупредува дека повторувањето на бустер дозите против ковид-19 може да го ослабат имунитетот

Здравство 1 година ago

ЕМА: Третата доза на Модерна земена шест месеци по втората доза го зголемува бројот на антителата

Здравство 1 година ago

Засилувачката доза на вакцината „Модерна“ е одобрена од ЕМА

Здравство 1 година ago

Сојот „Му“ е класифициран како варијанта што предизвикува интерес

Здравство 1 година ago

Судот одлучи, до 27 септември Астра Зенека треба да ги испорача ветените дози вакцини