Ознака: министерство за здравство

Утре (понеделник) ќе се одржи протест пред Владата поради скандалот со Клиниката за Онкологија

МЗ: Податоците за состојбата со Ковид-19 од викенд ќе се објавуваат во понеделник

Здравство 2 години ago

Пристигнаа поголем дел од неопходните ленти за мерење на шеќер во крв

Здравство 2 години ago

Во текот на викендов аплицирани се вкупно 4418 вакцини против Ковид-19

Здравство 2 години ago

МЗ: Вчера се вакцинирале 16 737 граѓани, а прва доза примиле скоро 2 илјади лица

Здравство 2 години ago

МЗ: 84% од хоспитализираните лица се невакцинирани, а и смртноста кај овие луѓе е драстично поголема

Здравство 2 години ago

Вакциналните пунктови работат и денеска во сите здравствени установи низ земјава

Здравство 2 години ago

МЗ: Ќе се објавува анализа за процентот на вакцинирани меѓу позитивните и починатите случаи од Ковид-19

Здравство 2 години ago

Вчера се вакцинирале близу 15 илјади граѓани, информираат од МЗ

Здравство 2 години ago

МЗ: Достапна е апликацијата со која се потврдува вакциналниот статус за патување во странство