Ознака: најново истражување

Сегашниот доминантен тип на коронавирус има дури 3 пати поголем ризик од хоспитализација

Голем број млади луѓе сакаат да си заминат од Македонија бидејќи државата не придонесува за оние кои живеат во сиромаштија

Здравство 2 години ago

Најново истражување: Една година по прележување на Ковид-19 постои ризик од срцеви заболувања

Здравство 2 години ago

Истражување: Вакцината Фајзер најдобро штити доколку дозите се аплицираат во интервал од 8 недели

Животен стил 3 години ago

Редовната телесна активност ја зголемува ефикасноста од вакцинирањето

Здравство 3 години ago

Ризикот од згрутчување на крвта е 10 пати поголем по инфекција со ковид-19 отколку по вакцина

Мое здравје 3 години ago

Оваа крвна група е поотпорна на инфекција со коронавирус

Животен стил 3 години ago

Најново истражување: Коронавирусот останува активен 28 дена на следниве површини

Мое здравје 4 години ago

Најново истражување: Дали хируршките маски го намалуваат ширењето на коронавирусот?