Ознака: скрининг

Најрелевантен параметар за тоа дали сме дојдени до колективен имунитет се анализите на бројот на новозаболени, починати и хоспитализирани

МЗ започнува со организиран скрининг за рана детекција на рак на грло на матка

Здравство 3 години ago

Во МАНУ може да откријат дали жените имаат поголем или помал ризик за рак на гради и јајници, но само на приватно!

Здравство 4 години ago

Зошто жените во Македонија не прават ПАП тест за рано откривање на рак на грлото на матката?