Ознака: сзо

МЗ: Во рамки на кампањата „Од врата до врата“, вакцинирани се над 950 деца

СЗО: Вирусот САРС-КоВ-2 моментално циркулира и продолжува да претставува закана за светот

Здравство 1 месец ago

Петличковски: Ги следиме препораките на СЗО за обезбедување вакцини во октомври

Здравство 1 месец ago

СЗО: Речиси две третини од здравствените установи во Газа престанаа да работат

Здравство 2 месеци ago

Македонија дише многу загаден воздух, загаденоста е речиси 6 пати поголема од препораките

Здравство 3 месеци ago

Директорот на СЗО го повика Пекинг да даде повеќе информации за потеклото на Ковид-19

Здравство 4 месеци ago

СЗО ја означи новата варијанта на коронавирусот „пирол“ како „варијанта под надзор“

Здравство 4 месеци ago

СЗО: Вештачкиот засладувач аспартам е можен предизвикувач на рак

Здравство 4 месеци ago

СЗО: Се поголем број земји преземаат мерки против пушењето

Здравство 5 месеци ago

СЗО: Изложеноста на прекумерна топлина има широки влијанија врз здравјето на луѓето