Ознака: тедрос аданом гебрејесус

Денес се очекува СЗО да ја соопшти одлуката дали ќе се укине вонредната состојба поради Ковид-19

СЗО е многу загрижена поради развојот на ситуацијата со Ковид-19 во Кина

Здравство 4 месеци ago

СЗО: Незаразните болести стануваат посмртоносни од заразните

Здравство 5 месеци ago

СЗО: Се уште не сме таму, но крајот на пандемијата е на повидок

Здравство 5 месеци ago

Само годинава потврдени се повеќе од 1 милион смртни случаи од Ковид-19

Здравство 9 месеци ago

СЗО: Сведоци сме на зголемување на бројот на заразени во Африка и Америка

Здравство 12 месеци ago

Главниот научник на СЗО денеска изјави дека светот се уште не завршил со пандемијата

Здравство 12 месеци ago

СЗО: Потребно е зајакнување на соработката со Кина за одредување на потеклото на Ковид-19

Здравство 1 година ago

Скоро 5.5 милиони луѓе во светот починаа од Ковид-19, а 288 милиони се заразија

Здравство 1 година ago

Новиот сој Омикрон потврден во 77 земји во светот