Ознака: трансплантација

На приоритетна листа за вакцинација се ставаат пациентите на дијализа и оние кои имале трансплантација

ДА ПОМОГНЕМЕ: Лидија пред уште една голема битка – да застане на нозе, недостигаат уште 5000 евра до целта

Здравство 2 години ago

Донирање органи како начин за спасување животи

Здравство 4 години ago

За да не завршат на трансплантација, пациентите со Хепатит во Македонија бараат достапност на терапијата!

Здравство 4 години ago

Три години во Македонија не е направена ниту една кадаверична трансплантација

Здравство 4 години ago

Каде е Македонија на глобално ниво во делот на трансплантација на ткива и органи – Прв симпозиум на оваа тема во земјата!

Здравство 4 години ago

Маја Мојсова од КАРИЛ назначена за национален координатор за трансплантација!

Здравство 4 години ago

Затворска казна за сопственикот на “Медикус” од Косово, за илегална трансплантација и продажба на човечки органи!

Здравство 4 години ago

Несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки од деенска и на Клиниката за Хематологија!

Здравство 4 години ago

Направена првата и најдолга трансплантација на пенис и скротум