Ознака: вакцини

СЗО: Ковид-19 останува глобална вонредна состојба и по три години

Европските здравствени власти укажуваат дека започнал уште еден бран на зарази

Здравство 10 месеци ago

Јапонија го откажа купувањето на 40 милиони дози вакцини од компанијата Астра Зенека

Здравство 10 месеци ago

Рокот на повеќе од 10 милиони вакцини во Германија истекува до крајот на јуни

Здравство 10 месеци ago

Соседните земји ги олеснуваат мерките воведени поради пандемијата со Ковид-19

Здравство 11 месеци ago

Др.Пановски: За жал имаме случаи каде и со две дози вакцина луѓето не напуштаат од овој свет

Здравство 11 месеци ago

ОН: Епидемијата се уште не е завршена, 3 милијарди луѓе ја чекаат својата прва вакцина

Здравство 11 месеци ago

СЗО соопшти дека силно го подржува итниот и широк пристап до бустер доза против Ковид-19

Здравство 12 месеци ago

СЗО: Иако омикронот е побенигнен, половина милион луѓе починаа откако е откриен

Здравство 12 месеци ago

Др.Пановски: Вакцините на почетокот имаа ефикасност од 90%, но со појавата на омикронот ефикасноста опаѓа