Министерот за здравство Венко Филипче информираше за терапијата со сумамед и лекот против маларија.

Тој рече дека кај сите пациенти кај кои е индицирано согласно проверката на функцијата на срцето веќе е дадена на клиниката а од неделава и кај сите кои се на домашно леккување.

„Во однос на успешноста, мислам дека уште е рано, треба да поминат уште неколку денови, првите резултати се очекуваат после 5 до 7 дена од почетокот на терапијата“, рече Филипче.