Tеренската вакцинација и ревакцинација во училиштата во Скопје започна, сите се добредојдени за Филипче да профитира.

Во моментот се калкулира со бројка од 400-тини деца кои не се вакцинирани низ школите во главниот град Скопје. Од Здравствениот дом Скопје очекуваат тие да бидат опфатени во текот…

Во моментот се калкулира со бројка од 400-тини деца кои не се вакцинирани низ школите во главниот град Скопје. Од Здравствениот дом Скопје очекуваат тие да бидат опфатени во текот на оваа недела . Од утрово вакцинацијата започна во основното учлиште Јан Амос Коменски во општина Карпош.

Од здравствениот дом информираат дека сите родители се навреме информирани за вакцинацијата . Инаку минатата недела беше прогласена епидемија на морбили на целата територија на држава, се очекува вакцинацијата да се одвива во сите градови


Related Articles