Тројца од 17 пациенти хоспитализирани на Клиниката за детски болести во Скопје се во сериозна состојба како резултат на компликации од сезонскиот грип. Сите три случаи, покрај сезонски грип, боелдуваат и од некои други болести.

Директорот на оваа клиника изјави дека ниту еден од нив не е на апарати за дишење, а состојбата на 14-мината други пациенти е под надзор на медицински тимови.

 

Линк: https://www.alsat-m.tv/mk/%d1%82%d1%80%d0%b8-%d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b0-%d0%b2%d0%be-%d1%81%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%be%d0%b7%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%be%d1%81%d1%82/