Зоран Заев и Мила Царовска им земаа на пензионерите 1.800 денари, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

-Три години по ред власта не им дава на пензионерите покачување од 600 денари, кое го имаа во време на ВМРО-ДПМНЕ. Пензионерите за три години владеење на СДСМ се оштетени за 1800 денари, стои во партиската реакција и се додава:

„Наводното покачување кое од догодина ќе го имаат пензионерите е само покачување за една година, а притоа власта им ги задржа на пензионерите парите кои ќе ги добиеја со ВМРО-ДПМНЕ“.