Црвениот крст на Република Македонија отвори жиро-сметка на која сите заинтересирани правни субјекти и граѓани ќе можат да се вклучат во акцијата за помош на настраданото население во пожарите во Грција.

Парична помош заинтересираните можат да уплатат на жиро сметка на Фондот за солидарност 300000001327966 ДБ 4030984271620 – Комерцијална банка.

Заинтерсираните може да донирааат по сто денари со повик на телефоните 075/070/077 143-400.

Донации на средства во странска валута може да се префрлат на:

Name od organization: Macedonian Red Cross

Bank Name: Komercijalna banka AD Skopje

Bank Adress: Ul. Orce Nikolov No.3, 1000 Skopje, Macedonia

Bank Account: 30000000000013325730522-11

Swift Code: KOBSMK2X

IBAN CODE: MK07300701000001228

– Пожарите, кои го зафатија подрачјето на Атина во Грција, предизвикаа, големи материјални штети, кои го погодија населението, но и за жал човечките загуби. Црвениот крст на РМ континуирано ја следи состојбата и согласно добиените насоки од страна на Меѓународната федерација на Црвениот крст и Црвената полумесечина соодветно ќе дејствува, се наведува во соопштеннието на Црвениот крст.