Моето дете почина од лекарска грешка.Ќерка ми не ја лечеа како што треба. Ова се сведоштва кои деновиве можевме да ги слушнеме од родителите на две деца кои починаа во период од неколку дена.

-Третманот во болницата во Прилеп беше несоодветен, сведочеше таткото Илми Холцман, чија двегодишна ќерка од село Житоше, во околината на Прилеп почина пред неколку дена.