Во вечерашното издание на „Седмица“, новинарот Коле Чашуле направи одличен рекапитулар на настаните со коронавирусот како во светот така и Македонија.

Новиот коронавирус ја потресе економијата, за кратко време одзема илјадници животи, а сега тропа и на вратите на нашата држава. Бројот на забалолени во светски рамки се зголемува од ден во ден, македонските граѓани се припремаат за најлошото.

Сепак веста која што најмногу ја вознемири македонската јавност беше за болната докторка, Директорката на Клиниката за кожни болести, д-р Нина Цаца Билјановска, назначена од Владата на СДСМ на оваа позиција.

Погледнете: