Бројот на активни случаи со Ковид-19 во текот на изминатиот викенд, согласно податоците од Институтот за јавно здравје изнесува 2719 лица. Од почетокот на епидемијата вкупниот број на ковид-дијагностицирани лица во Македонија изнесува 319 037, бројот на оздравени пациенти е 306.979, а на починати е 9.339.

Погледнете по колку заболени има во секој град на Македонија:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)

Скопје 150992, Активни 1390
Куманово 17011, Активни 125
Битола 16153, Активни 207
Прилеп 14445, Активни 122
Тетово 13678, Активни 86
Кавадарци 10943, Активни 104
Велес 10017, Активни 101
Гостивар 9727, Активни 57
Охрид 9195, Активни 127
Штип 8215, Активни 50
Струмица 8208, Активни 65
Кичево 5719, Активни 35
Кочани 5180, Активни 36
Струга 4790, Активни 41
Гевгелија 4466, Активни 20
Неготино 3754, Активни 22
Ресен 2783, Активни 19
Свети Николе 2656, Активни 10
Радовиш 2558, Активни 16
Крива Паланка 2444, Активни 16
Делчево 2005, Активни 6
Берово 1700, Активни 7
Дебар 1686, Активни 1
Валандово 1509, Активни 13
Виница 1401, Активни 3
Пробиштип 1284, Активни 2
Богданци 1034, Активни 3
Кратово 988, Активни 15
Крушево 934, Активни 1
Демир Хисар 847, Активни 8
Македонски Брод 751, Активни 8
Демир Капија 596, Активни 1
Македонска Каменица 525, Активни 0
Пехчево 486, Активни 0
Дојран 357, Активни 2