ВМРО-ДПМНЕ: Македонија е рекордер во регионот по смртност на милион жители од коронавирусот

Неспособната и неодговорна власт на Заев лошо ја менаџира здравствената криза. Македонија е рекордер во регионот по смртност на милион жители од корона вирусот. Македонија е меѓу првите и по…

Неспособната и неодговорна власт на Заев лошо ја менаџира здравствената криза. Македонија е рекордер во регионот по смртност на милион жители од корона вирусот. Македонија е меѓу првите и по број на заразени граѓани на милион жители, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

Од партијата истакнуваат дека Македонија има огромен број заразени здравствени работници кои се оставени со недоволен број заштитни средства, маски, ракавици и опрема.

-Македонија има исклучително малку тестирања со што нема јасна епидемиолошка слика за тоа кои мерки и кои идни чекори треба да се превземаат. Во време кога граѓани се заразуваат и ги губат животите, наместо инвестиција во засилено тестирање, на СДСМ им е побитно да набавуваат октоподи, лигњи, виски, апетисани, шампањи и бурбони. Наместо да спроведуваат конкретни здравствени мерки базирани на масовни тестирања и јасна епидемиолошка слика, власта набавува сортни вина и кафиња. Затоа постои сериозна загриженост дека криминогеноста и лакомоста на функционерите на СДСМ ќе бидат нивниот примарен мотив и натаму во носењето на одлуките. Наместо мерки во полза на граѓаните ќе бидеме сведоци на криминални тендери и обиди за профитерство, се наведува во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Расипничкото и неодговорно однесување на СДСМ мора да запре. Власта треба интересот на граѓаните да го стави пред се.


Related Articles