Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 310.063, бројот на оздравени пациенти е 300.107, на починати е 9.284, а бројот на активни случаи изнесува 672.

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно) Активни случаи (вкупно)

Скопје 145747, Активни 317

Куманово 16639, Активни 9

Битола 15426, Активни 146

Прилеп 14156, Активни 26

Тетово 13458, Активни 13

Кавадарци 10648, Активни 18

Велес 9766, Активни 8

Гостивар 9585, Активни 11

Охрид 8853, Активни 23

Струмица 8065, Активни 17

Штип 8029, Активни 13

Кичево 5627, Активни 9

Кочани 5077, Активни 3

Струга 4718, Активни 3

Гевгелија 4405, Активни 4

Неготино 3679, Активни 2

Ресен 2727, Активни 12

Свети Николе 2626, Активни 0

Радовиш 2529, Активни 1

Крива Паланка 2413, Активни 0

Делчево 1979, Активни 9

Дебар 1674, Активни 1

Берово 1662, Активни 12

Валандово 1488, Активни , Активни 3

Виница 1393, Активни 4

Пробиштип 1266, Активни 1

Богданци 1019, Активни 0

Кратово 966, Активни 2

Крушево 926, Активни 0

Демир Хисар 832, Активни 4

Македонски Брод 736, Активни 0

Демир Капија 593, Активни 0

Македонска Каменица 523, Активни 0

Пехчево 486, Активни 0

Дојран 347, Активни 1