Лаборантите за тестирање на коронавирус во ГОБ „8 септември“ работаат без содветна заштитна опрема, открива Петар Атанасовски, доктор во истата болница.

-Гледам лаборантот за тестирање за корона во здравствен дом Јане Сандански со заштитна опрема заштитен, што е супер, ама молба до министерот Филипче ваков пулт за тестирање и ваква заштитна опрема под итноооо и во ГОБ 8 септември, а не како до сега со обични платнени маски, обични очила и хируршка наметка, персоналот да работи незаштитен и во исчекување. Ало Филипче дали се слушамееее, стои во објавениот статус на Фесјбук на Атнасовски.