Во текот на изминатото деноноќие (11/12.06.2020 година) на територијата на Република Македонија на 231 лице им се издадени решенија за изолација, а 161 лице потпишале изјави за самоизолација.

Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што е констатирано дека две лица не ги почитувале мерката за изолација и самоизолација.

Исто така по однос на мерката за не носење лична заштита на лице регистрирани се 1022 прекршоци.