Сликите ги имаат изработено децата со аутизам со помош на нивните наставнички.

Од Општина Тетово истакнаа дека неколку години наназад прават напори да им помогнат на децата со аутизам.

Инаку изложбата беше организирана од организацијата „Пурпура” која секоја година ги презентира активностите на децата со аутизам.