Во Македонија 3895 граѓани се заразиле со коронавирус, еве од кои градови се тие

Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 3895, бројката на оздравени пациенти е 1705, на починати е 179, а во моментов бројот на активни…

Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 3895, бројката на оздравени пациенти е 1705, на починати е 179, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 2011.

Два резултати евидентирани вчера се контролни, епидемиолошките анкети се во тек, а во моментов дистрибуцијата по градови е следна:

Скопје 1767, активни 1124, Куманово 635, активни 216, Дебар 56, активни 5, Штип 237, активни 195, Прилеп 227, активни 22, Тетово 380, активни 209, Струга 123, активни 46, Велес 150, активни 28, Битола 34, активни 7.

Охрид 66, активни 48, Кавадарци 6, активни 1, Гостивар 64, активни 40, Гевгелија 7, активни 3, Струмица 7, активни 4, Крива Паланка 9, активни 3, Радовиш 4, активни 0, Крушево 3, активни 0, Кочани 54, активни 23, Пробиштип 11, активни 9, Демир Хисар 1, активни 0, Македонски Брод 3, активни 1, Пехчево 5, активни 2, Берово 2, активни 1.

Валандово 4, активни 3, Виница 3, активни 0, Делчево 1, активни 0, Кратово 3, активни 1, Свети Николе 8, активни 7, Кичево 3, активни 1, Ресен 5, активни 4, Неготино 17, активни 8 (*9 лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија).


Related Articles