За едно деноноќие нови 39 асимптоматски случаи во Македонија

Со новиот бран на коронавирус во Македонија се зголеми и бројот на лица кои се позитивни на вирусот, но немаат симптоми. Податоците велат дека за 24 часа, бројот на асимптоматски…

Со новиот бран на коронавирус во Македонија се зголеми и бројот на лица кои се позитивни на вирусот, но немаат симптоми.

Податоците велат дека за 24 часа, бројот на асимптоматски случаи во земјава е зголемен за 39 лица.

До 1. јуни во Македонија биле регистрирани вкупно 791 случај на коронавирус кај лица кои немале симптоми на вирусот.

Веќе следниот ден, на 2-ри јуни, вкупниот број на асимптоматски случаи на Ковид-19 изнесува 830 лица.


Related Articles