енералниот Секретар на Унија на жени на ВМРО – ДПМНЕ, Лилјана Затуроска обелодени преку Facebook статус дека на мајките кои се на породилно отсуство се уште не им е исплатен надоместокот за месец Април.

Во продолжение ви ја пренесуваме целата објава на Затуроска:

Кредитите што ги земаат наменети за ПОТКУП!

Мерките во една сериозна криза се креираат како да извршат што помасовен ПОТКУП на гласачи!

Власта “БЛЕСКА” со својата “дарежливост”, но НАРОДОТ веќе не паѓа на КУПИ-ДЕН-ПРОДАЈ политиката на оваа ненародна, расипничка, платеничка Власт!!
Политиката која се заснова на база од ШУПЛИВО во ПРАЗНО се некаде ќе рикне!!

Каде е грижата на оваа “Блескава Власт” за младите мајки кои се на породилно отсуство и кои се уште го немаат добиено надоместокот за месец април!?

Од пустата алчност како да откупи глас повеќе ги заборави мајките и бебињата или уште поверојатно средствата наменети за нив се злоупотребени можеби за нова нарачка на апетисани, октоподи, патувања, луксузни автомобили или пак за нови РЕКЕТИРАЊА?! Кој знае што уште ќе видиме и чуеме од овие неразбрани трговци?!

Мајките и бебињата оставени на немилост од “прекрасните” мерки и политики на Власта!!

УЖАС!!

Ваквиот начин на водење на политика со умисла: каде ќе можеш да добиеш повеќе: давај, а каде не можеш: земај – е веќе препознатлив бренд на СДСМ!!

Ова се вика политичка проституција и затоа додворувањето на СДСМ е однапред предодредено на неуспех токму заради нивната лигавост!!

ДНО!!