Затворени сите гранични премини во Македонија, затворен и скопскиот аеродром

Владата вечерва одлучи да се затворат сите гранични премини на Република Македонија за премин на странски државјани, патници и возила, освен за влез и транзит на товарни возила, за претставници …

Владата вечерва одлучи да се затворат сите гранични премини на Република Македонија за премин на странски државјани, патници и возила, освен за влез и транзит на товарни возила, за претставници  на дипломатски кор и други лица за кои МВР ќе даде мислење.

Се затвора и меѓународниот аеродром во Скопје освен за државни, воено карго, медицински хуманитарни и празни летови по истекот од 48 часа по оваа одлука.


Related Articles