Жена на возраст од 70 години исчезна од Клиниката за Онкологија, семејството апелира за помош

Пацентка по име Ленка Најдова (70) вчера попладне излегла од Клиниката за Онкологија незабележана од никого. Жената е облечена во тенка блуза, тегет тренерки и розови папучи и откако го…

Пацентка по име Ленка Најдова (70) вчера попладне излегла од Клиниката за Онкологија незабележана од никого. Жената е облечена во тенка блуза, тегет тренерки и розови папучи и откако го поминала обезбедувањето се упатила во непознат правец. Семејството преку електронските медиуми упатува апел до граѓаните доколку ја забележат исчезнатата жена која инаку е од Крива Паланка, а на Клиниката за онкологија требало да остане хоспитализирана, да пријават во најблиската полициска станица и да ја задржат.

Жената излегла од Клиниката за онкологија околу 15 часот попладнето.

-Тетка ми ја нема цела ноќ. Од полиција ни кажаа дека ја забележале кај две амбасади но не ја препознале и не ја задржале. Цимерката со која беа во соба ни кажа дека заедно биле на зрачење, немала негативни појави од тоа и затоа е многу чудно ова што се случи. Не е дека не сакала да се лекува, зашто беше среќна што беше примена на клиниката и што ќе прими терапија, изјави за медиумите Маја Дурмишовска од Скопје.


Related Articles