Овој напиток е моќен чистач на црниот дроб, а чистиот црн дроб е клуч за добро здравје. Дали дома правите сирење, кефир или јогурт и ја фрлате течноста која останувa? Немојте тоа да го правите, бидејќи сурутката е древен лек.

Таа е моќен чистач на црниот дроб. Ако боледувате од било каква болест на овој орган, редовно пијте сурутка.

Може да ви помогне при следниве нешта:

  • Хроничен умор и стрес
  • Дебелеење и прејадување
  • Висок крвен притисок
  • Пад на имунитетот
  • Желудечни тегоби
  • Болести на црниот дроб
  • кандида
  • чистење на организмот од токсини